måndag 19 januari 2009

#NY VIDEO# -extra-

I rättvisans namn måste jag ta en video till nu, ROLLING STONES, lite skränigare o tuffare, men bra var dom. I Dorotea fanns det några grabbar som hade ett band som hette "The Satisfactions", såg dom på gamla biografen (mittemot BP-macken, lite neråt Storgatan)
Så här var bakgrunden till The Satisfactions auditon spelning på biografen i Dorotea enligt Stig-Erland, som skrev:
Jag och Kent hade fått kontakt med två ganska etablerade musiker i gitarristen Börje Hagenvald från Ormsjö och basisten Björn Garefelt från Hoting. Med i bandet hamnade också Erik-Anders Jönsson från Rörström eftersom han tipsade oss om Björn.
Vi bestämde oss för att verkligen repa in en repertoar som skulle vara bra och som framförallt skulle låta bra. Vi fick hyra biografen i Dorotea där vi verkligen nötte och nötte med och in låtarna.
När vi tyckte att nu låter det så bra vi bara kan så bestämde vi oss för att gör en konsert på biografen för att pröva vingarna. Döm om vår förvåning när vi såg att biografen var knökfull med publik.
Responsen efteråt var mycket god, vi fick på plats spelningar bland Folkets Husen från Dorotea ändå upp till Storbäck.

Vi bestämde oss också för att anmäla oss till Sveriges Radios landsomfattade tävling: "Sveriges Radios Pop, Rock -och Twistbandstävling 1966.
Vi tyckte att vi hade sådan kvalitet att vi vågade och skulle kunna vara med.
Tyvärr flyttade en av bandmedlemmarna från orten varför det hela gick i stöpet.
Jag och Börje fortsatte sedermera spela i ett dansband (Boncas) men det är en helt annan historia som det brukar heta."
(Tack Stig-Erland!)

Om tävlingen: I västerbotten vann The Bonnets från Storuman, i hela landet vann The Slamcreepers om ni minns vilka det var, Björn Skifs var med där bl.a. Det var tider de!


Gamla biografen,mittemot f.d BP-Statoil, (gamla skolan (spray huset) ligger till vänster snett bakom (ej i bild). Dörren som syns mittemot stolpen som står vid vägkanten, där gick man ut då bion var slut. Till höger om den dörren gick man in och löste sin biljett.Innanför dörren till vänster i själva biosalongen var det en stor kamin som man eldade i. Scenen där också bioduken fanns, var till vänster i den stora längan. Foajen var i vinkelbyggnaden mot Storgatan.


2 kommentarer:

  1. hej oscar! hitta just din blogg! va roligt! lästa om The staisfactions.. antar att det handlar om pappa va? o stygge stig, hehe! hoppas allt är bra! hälsa nina! kramar - johanna waleij

    SvaraRadera
  2. Stig var inte stygg han är snäll...

    SvaraRadera